Actueel

Hurkmans Groep

Voor de Hurkmans Groep in Someren ga ik samen met Hubertine van den Biggelaar een boek maken in het kader van het 60-jarig bestaan in 2019. In plaats van terug te kijken – wat we al hebben gedaan in een jubileumboek uitgegeven bij het 50-jarig bestaan – kijken we nu vooruit. Waar staat het bedrijf vandaag de dag en welke ontwikkelingen en uitdagingen komen als gevolg van de aanstaande energietransitie in Nederland op Hurkmans af. Een aansprekende opdracht!

LC Packaging

Op 30 juni 2018 vierde het internationale verpakkingsconcern LC Packaging uit Nieuwerkerk a/d IJssel zijn 95-jarig bestaan. Bij deze gelegenheid heeft het bedrijf een jubileumboek uitgegeven, waaraan ik een bijdrage heb geleverd. Naast het vergaren van nieuwe historische informatie op basis van archiefonderzoek en het afnemen van interviews heb ik ook het historische verhaal geschreven en ideeën aangeleverd voor de opzet van de jubileumuitgave.

Cox Groep

In februari 2018 heb ik van de Cox Groep uit Veghel de opdracht gekregen de historie van dit familiebedrijf – waarvan de oorsprong teruggaat tot Oss in de jaren 90 van de negentiende eeuw – te reconstrueren aan de hand van interviews en archiefonderzoek.

Hoppenbrouwers Techniek

Op 22 juni 2018 werd het predicaat Koninklijk toegekend aan Hoppenbrouwers Techniek uit Udenhout. De aanvrage werd door mij begeleid en ik was daarnaast verantwoordelijk voor het samenstellen van het historische verhaal en het verhaal over de positie van het bedrijf in zijn branche.

KVNRO

Op 25 oktober 2017 is het jubileumboek van de KVNRO, dat ik samen met Wim de Natris heb gemaakt – gepresenteerd tijdens een symposium in het Nationaal Militair Museum in Soesterberg. Het eerste exemplaar werd aangeboden aan Koning Willem-Alexander.

Widenhorn

Directeur Bert Euser van Wia Educational BV uit Hoogvliet Rotterdam heeft mij in april 2016 in de arm genomen om hem te ondersteunen bij diverse historische onderzoeken, waaronder: de ontstaansgeschiedenis van het bedrijf Widenhorn, dat in 2019 honderd jaar bestaat en de geschiedenis van de psychiatrische instelling Maasoord in Poortugaal tijdens de Tweede Wereldoorlog, waarbij het onderzoek zich toespitst op de Joodse bewoners van deze instelling.