Actueel

Familie Rutte

Een schilderij was in oktober 2020 de aanleiding om mij in te schakelen voor een genealogisch en historisch onderzoek naar de familie. Medio 2021 zal er een boek verschijnen over de geschiedenis van deze familie, die haar wortels heeft in het Noord-Hollandse Velsen.

Vrijwillige Landstorm

Met militair historicus Wim de Natris en Fred Warmer, Hoofd Communicatie Korps Nationale Reserve, heb ik in 2019 de opdracht verworven onderzoek te doen naar en een boek te schrijven over de Vrijwillige Landstorm, de voorloper van het Korps Nationale Reserve. Het boek moet in augustus 2022 verschijnen.

Cox groep

De Cox Groep uit Veghel heeft mij in 2019 de opdracht verstrekt om de historie van dit familiebedrijf – waarvan de oorsprong teruggaat tot Oss in de jaren 90 van de negentiende eeuw – te reconstrueren aan de hand van interviews en archiefonderzoek. In april 2022 zal hierover een boek verschijnen. Ook hoopt het bedrijf dan zijn predicaat Hofleverancier te mogen ontvangen.

Hurkmans Groep

Op 2 november 2019 vierde aannemersbedrijf Hurkmans Groep uit Someren zijn 60-jarig bestaan. Bij deze gelegenheid heeft het bedrijf een jubileumboek uitgegeven, dat ik samen met Hubertine van den Biggelaar heb gemaakt. Ik was mede verantwoordelijk voor interviews, tekst en boekconcept.

Widenhorn en WIA Educational

Op 20 september 2019 werd aan de familiebedrijven Widenhorn en WIA Educational uit Rhoon het predicaat Hofleverancier toegekend, ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan. Daarnaast werd ook een gezamenlijke jubileumuitgave gepresenteerd, getiteld ‘Op zoek naar de ziel van de zaak’. De aanvrage voor het predicaat werd door mij begeleid. Ook heb ik een belangrijke bijdrage geleverd aan het historisch onderzoek voor dit jubileumboek.

Hoppenbrouwers Techniek

Op 22 juni 2018 werd het predicaat Koninklijk toegekend aan Hoppenbrouwers Techniek uit Udenhout. De aanvrage werd door mij begeleid en ik was daarnaast verantwoordelijk voor het samenstellen van het historische verhaal en het verhaal over de positie van het bedrijf in zijn branche.

KVNRO

Op 25 oktober 2017 is het jubileumboek van de KVNRO, dat ik samen met Wim de Natris heb gemaakt – gepresenteerd tijdens een symposium in het Nationaal Militair Museum in Soesterberg. Het eerste exemplaar werd aangeboden aan Koning Willem-Alexander.