Actueel

Hurkmans Groep

Op 2 november 2019 vierde aannemersbedrijf Hurkmans Groep uit Someren zijn 60-jarig bestaan. Bij deze gelegenheid heeft het bedrijf een jubileumboek uitgegeven, dat ik samen met Hubertine van den Biggelaar heb gemaakt. Ik was mede verantwoordelijk voor interviews, tekst en boekconcept.

Vrijwillige Landstorm

Met militair historicus Wim de Natris en Fred Warmer, Hoofd Communicatie Korps Nationale Reserve, heb ik de opdracht verworven onderzoek te doen naar en een boek te schrijven over de Vrijwillige Landstorm, de voorloper van het Korps Nationale Reserve. Het boek moet in augustus 2021 verschijnen.

Widenhorn en WIA Educational

Op 20 september 2019 werd aan de familiebedrijven Widenhorn en WIA Educational uit Rhoon het predicaat Hofleverancier toegekend, ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan. Daarnaast werd ook een gezamenlijke jubileumuitgave gepresenteerd, getiteld ‘Op zoek naar de ziel van de zaak’. De aanvrage voor het predicaat werd door mij begeleid. Ook heb ik een belangrijke bijdrage geleverd aan het historisch onderzoek voor dit jubileumboek.

LC Packaging

Op 30 juni 2018 vierde het internationale verpakkingsconcern LC Packaging uit Nieuwerkerk a/d IJssel zijn 95-jarig bestaan. Bij deze gelegenheid heeft het bedrijf een jubileumboek uitgegeven, waaraan ik een bijdrage heb geleverd. Naast het vergaren van nieuwe historische informatie op basis van archiefonderzoek en het afnemen van interviews heb ik ook het historische verhaal geschreven en ideeën aangeleverd voor de opzet van de jubileumuitgave.

Cox Groep

In februari 2018 heb ik van de Cox Groep uit Veghel de opdracht gekregen de historie van dit familiebedrijf – waarvan de oorsprong teruggaat tot Oss in de jaren 90 van de negentiende eeuw – te reconstrueren aan de hand van interviews en archiefonderzoek.

Hoppenbrouwers Techniek

Op 22 juni 2018 werd het predicaat Koninklijk toegekend aan Hoppenbrouwers Techniek uit Udenhout. De aanvrage werd door mij begeleid en ik was daarnaast verantwoordelijk voor het samenstellen van het historische verhaal en het verhaal over de positie van het bedrijf in zijn branche.

KVNRO

Op 25 oktober 2017 is het jubileumboek van de KVNRO, dat ik samen met Wim de Natris heb gemaakt – gepresenteerd tijdens een symposium in het Nationaal Militair Museum in Soesterberg. Het eerste exemplaar werd aangeboden aan Koning Willem-Alexander.