Projecten

Januari 2018

Van de Cox Groep uit Veghel heeft Bureau voor Historisch Maatwerk de opdracht gekregen de historie van dit familiebedrijf - waarvan de oorsprong teruggaat tot Oss in de jaren 90 van de negentiende eeuw - te reconstrueren aan de hand van interviews en archiefonderzoek.

December 2017

Voor LC Packaging uit Nieuwerkerk a/d IJssel gaat Bureau voor Historisch Maatwerk de komende maanden historisch onderzoek doen en interviews afnemen. Dit vormt de basis van een publicatie die in juni 2018 zal verschijnen ter gelegenheid van het 95-jarig bestaan van de onderneming.

Mei 2017

De directie van Haagdijk BV uit Eindhoven heeft Bureau voor Historisch Maatwerk de opdracht verleend haar archief en boekencollectie te inventariseren en op te schonen.

Februari 2017

Hoppenbrouwers Techniek heeft Bureau voor Historisch Maatwerk in de arm genomen om het traject aanvraag predikaat Koninklijk te begeleiden.  In 2018 zal het bedrijf uit Udenhout zijn 100-jarig bestaan gaan vieren.

Oktober 2016

Van de familie Van den Bergh uit Nijmegen is de opdracht verkregen (genealogisch) onderzoek te doen naar de vroegste geschiedenis van de familie, die uit de omgeving van Ottersum komt. Daarnaast is Bureau voor Historisch Maatwerk verantwoordelijk voor de inhoud van de speciale familiewebsite, waarop alle genealogische gegevens, familieverhalen en -foto's gepubliceerd worden.

April 2016

Directeur Bert Euser van Wia Educational BV uit Hoogvliet Rotterdam heeft Bureau voor Historisch Maatwerk in de arm genomen om hem te ondersteunen bij diverse historische onderzoeken, waaronder: de ontstaansgeschiedenis van zijn bedrijf, dat in 2019 honderd jaar bestaat en de geschiedenis van de psychiatrische instelling Maasoord in Poortugaal tijdens de Tweede Wereldoorlog, waarbij het onderzoek zich toespitst op de Joodse bewoners van deze instelling.